Sunday 21 June 2015

Πρόστιμο σε 22 υπαίθριους ζωγράφους

Πρόστιμο περί τα 1300 ευρώ καλούνται να πληρώσουν καθένας από τους 22 υπαίθριους ζωγράφους, το οποίο τους επιβλήθηκε σε χρονική περίοδο όπου δεν λειτουργούσαν τα πόστα τους!
Οι ζωγράφοι οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες και επαφές για να αποδείξουν τα … αυτονόητα (!) ετοιμάζονται να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη διά του δικηγόρου τους κ. Νικήτα Μπόλκα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους ζωγράφους που εδώ και περίπου 30 χρόνια δραστηριοποιούνται επαγγελματικά την θερινή περίοδο σε 4 πόστα του δήμου: στα Πλατανάκια, στο Μανδράκι, στην πλατεία Μουσείου και στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.
Το 2011 η δημοτική αστυνομία καταλόγισε πρόστιμο στους ζωγράφους το οποίο με τις προσαυξήσεις έχει ανέλθει σήμερα στο ποσό περίπου των 1300 ευρώ, χρήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δύναται να καταβάλλουν οι ζωγράφοι, οι οποίοι παράλληλα καταγγέλλουν πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, αφού τα πρόστιμα «κόπηκαν» με διαφορά ενός λεπτού το ένα από το άλλο (και για τα 22 συνολικά), ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι υπογραφές τους, τις οποίες ουδέποτε έβαλαν!
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, στην πλειοψηφία τους οι ζωγράφοι την περίοδο εκείνη είτε βρίσκονταν εκτός Ρόδου, είτε εργάζονταν σε άλλες δουλειές, σε καμία πάντως περίπτωση δεν ήταν στα πόστα τους ώστε να υπογράψουν και να παραλάβουν το πρόστιμο που τους είχε βεβαιωθεί.
Για αυτό άλλωστε το λόγο και οι ίδιοι τονίζουν πως δεν υπήρξε από πλευράς τους καμία προσφυγή αφού ούτε γνώριζαν για το πρόστιμο,  ούτε ουδείς τους ενημέρωσε με αποτέλεσμα να χάσουν όλες τις προθεσμίες!
Για το θέμα αυτό οι ζωγράφοι έχουν ήδη συναντηθεί με τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο προκειμένου να του ζητήσουν την βοήθειά του για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγουν και στην δικαιοσύνη, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου φορέα ή υπαλλήλου ο οποίος εν αγνοία τους έκοψε τα πρόστιμα και παράλληλα χρησιμοποίησε και τις υπογραφές τους!
Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά οι υπαίθριοι ζωγράφοι είναι οι μόνοι που καταβάλλουν «ενοίκιο» στο δήμο για τα «πόστα» τους για όλο το χρόνο, την ώρα που οι λοιποί μικροπωλητές πληρώνουν μόνο για τέσσερις μήνες, για αυτό και αρνούνται να καταβάλλουν έστω και ένα ευρώ για το συγκεκριμένο πρόστιμο, το οποίο μάλιστα φέρεται να βεβαιώθηκε σε περίοδο που εκείνοι δεν δούλευαν.
 



Πηγή : Πρόστιμο σε 22 υπαίθριους ζωγράφους | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/313336/prostimo-se-22-ypaithrioys-zwgrafoys#ixzz3di8YB2bo 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Αλλο η υπεράσπιση της τέχνης, άλλο ο κρατικοδίαιτος πολιτισμός


Ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης βρέθηκε από την πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας στην πρώτη γραμμή της πολιτικής | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ